Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Βγάλε λεφτά από διαφημίσεις σε blog ή site

Είδαμε πώς μπορούμε να βγάλουμε λεφτά κάνοντας κλικ σε διαφημίσεις, ή απλά στέλνοντας links σε άλλους. Σήμερα θα δούμε έναν ακόμα τρόπο, βάζοντας διαφημίσεις σε ένα blog ή σε ένα site που θα φτιάξουμε.

Τώρα πια είναι αρκετά εύκολο για τον οποιονδήποτε να φτιάξει ένα blog, χωρίς να απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις. Μία εγγραφή στο blogger.com αρκεί, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γράφουμε ενδιαφέροντα άρθρα, καθώς και να το προωθήσουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε επισκέπτες.

Ως θέμα του blog είναι σημαντικό να διαλέξουμε κάτι πρωτότυπο, όπως επίσης και να ξέρουμε για το θέμα για το οποίο γράφουμε. Αλλιώς οι "κλασσικές" λύσεις των ενημερωτικών/τεχνολογικών blog μπορούν επίσης να επιφέρουν αποτελέσματα.

Αφού γράψουμε πάνω από 20-25 άρθρα, (δουλειά 1-2 ημερών), από το κεντρικό μενού του blogger επιλέγουμε "Κέρδη" και κάνουμε εγγραφή στο Adsense.


Αφού εγκριθεί ο λογαριασμός μας στο Adsense, διαλέγουμε την επιλογή "Διάταξη", και στην συνέχεια   "Προσθήκη gadget" στο σημείο που θέλουμε να εμφανίζονται διαφημίσεις.

Έπειτα επιλέγουμε το "gadget" που θέλουμε να προσθέσουμε σε εκείνο το σημείο, που δεν είναι άλλο από το Adsense.

Αυτό ήταν! Από εδώ και πέρα όποιος επισκέπτης του blog μας κάνει κλικ στις διαφημίσεις που του εμφανίζονται, θα κερδίζουμε χρήματα! Μπορεί να μην βγάλουμε περιουσίες μέσα σε λίγες μέρες, αλλά είναι ένα στάνταρ έξτρα εισόδημα κάθε μήνα!

Επίσης όσο περισσότερους επισκέπτες αποκτήσει το blog μας, τόσο περισσότερα θα είναι τα κέρδη μας. Τρόπους για αύξηση της επισκεψιμότητας θα δούμε αργότερα.